Turisme accessible, un turisme per a tots!

L'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) té com a objectiu principal fomentar la participació de les persones amb discapacitat física en les activitats normals de la vida diària. Per al sector social de la discapacitat -un 9% de la població espanyola, 3,5 milions de persones, més les seves famílies-, els temes de turisme i accessibilitat tenen una importància enorme.
Les comarques de Lleida són una destinació turística força important pel seu patrimoni històric, per la seva riquesa cultural i artística, per les seves belleses naturals i paisatgístiques i, sobretot, per la pluralitat, l'interès i l'atractiu dels estils de vida i de comportament dels seus ciutadans. Això fa que siguin una destinació triada any rere any per molts turistes procedents d'arreu del nostre país i d'Europa.
El turisme és un bé social de primera magnitud que ha d'estar a l'abast de tots els ciutadans, sense que cap grup de població en pugui quedar exclòs, amb independència de les circumstàncies personals, socials, econòmiques o de qualsevol altra índole que concorrin en els seus components. Un entorn inclusiu d'oci és aquell en el qual totes les persones tenen cabuda i s'interrelacionen. En la gestió dels projectes d'oci, el foment de l'equiparació d'oportunitats i la participació són elements necessaris en la posada en pràctica de la filosofia de la inclusió i les Terres de Lleida ho volen fer.
És per tot això que us encoratjo a viure les comarques de Lleida en plenitud i sense complexos, amb el compromís de continuar treballant perquè, cada vegada més, siguin patrimoni de tots. Gaudiu del turisme de les Terres de Lleida!.


Josep Giralt i Lladanosa