Abric de la vall d'Ingla


Patrimoni Mundial de l'art rupestre El conjunt rupestre de la vall d'Ingla pertany al terme de Bellver de Cerdanya, situat a la conca alta del Segre.

Localitzat en un gran cingle rocós, d'uns 100 m de longitud, que presenta diverses cavitats i parets orientades a l'E-SE. En total, se n'han individualitzat 12 figures que apareixen distribuïdes molt desigualment, algunes en petites cavitats i d'altres simplement a zones de paret pràcticament sense protecció.

Les primeres dues figures es localitzen a l'extrem més esquerre de l'abric. Presenten una pigmentació molt esvaïda, cosa que fa molt difícil la seva correcta observació, i se situen aproximadament a 1,20 m d'alçada i en un espai de paret molt irregular. Una de les figures correspon a puntiformes de color vermell i l'altra, a un semicercle de color castany-vermellós.

El segon grup, format per 3 figures, se situa a uns 16 m del grup anterior i és format bàsicament per elements puntiformes, barres i restes, situades a uns 2 m d'alçada en una zona de fortes colades hídriques. La majoria de les pintures són de color vermell-castany i el que varia és el to d'aquest color per efectes del suport, de la quantitat de pigment, etc.

El tercer grup de pintures, a uns 2,20 m de distància dels grups anteriors seguint cap a la dreta, és format per una sola figura que correspon a barres de color ataronjat-vermellós i vermell.

El quart grup de pintures és situat en una paret sense cobertura uns 2 m a la dreta de la figura anterior. També és format per una sola figura corresponent a puntiformes i barres de color ataronjat-vermellós.


Informació facilitada pel:
Departament de Cultura
de la Generalitat de Catalunya

Més informació:
Serveis Territorials de Lleida
Rambla d'Aragó, 8
25002 Lleida
Tel.: 973279200
Fax: 973279201
Web: http://cultura.gencat.net/

Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info