Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici adaptat


El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el regne de l'alta muntanya, és dominat per muntanyes majestuoses i esquitxat d'un rosari d'estanys d'aigües gèlides. Potser els cims més escarpats i els senders que creuen les collades més altes queden fora de l'abast de la majoria dels milers de persones que, cada any, ens visiten per gaudir d'aquests paisatges. Tot i així, pensem que aquest espai és patrimoni de tothom, i tots hem de tenir l'oportunitat de conèixer-lo en la mesura de les nostres possibilitats.

No és una feina fàcil adaptar un espai muntanyós i esquerp per a un públic amb mobilitat reduïda o amb una discapacitat física, però això no vol dir que no s'hagin d'esmerçar els esforços necessaris per aconseguir-ho.

El planell d'Aigüestortes i l'entorn de l'estany de Sant Maurici són els indrets més coneguts del Parc. Amb l'objectiu de fer-los accessibles a tothom i eliminar les barreres físiques que la natura imposa, s'han construït unes passarel·les de fusta aptes per a recorreguts amb cadira de rodes. Aquests mateixos camins poden servir també per a altres persones amb mobilitat reduïda i per a invidents. Les passarel·les tenen una amplada de 110 cm, amb apartadors cada 100 m per poder girar, de 180 cm d'amplada. Van protegides amb una petita vora a ambdós costats, de 8 cm, per evitar el descarrilament de les cadires. Aquesta vorada també és útil com a guia orientadora per a visitants invidents. El pendent sempre és inferior al 8% i només puntualment hi ha trams superiors al 5%. Encara que l'accés motoritzat és restringit dins del Parc Nacional, s'autoritza, amb caràcter excepcional, l'entrada de vehicles amb persones amb mobilitat reduïda. Cal sol·licitar l'acreditació al Parc Nacional. 

El Parc Nacional ofereix la possibilitat, a grups de persones discapacitades, de fer itineraris amb un Guia Interpretador del Parc, que us mostrarà aquells aspectes més importants d'aquest espai natural protegit i també us ajudarà a descobrir multitud d'anècdotes i de detalls. A l'hivern, amb l'arribada de la neu, els itineraris es compliquen, però convidem igualment el col·lectiu de discapacitats sensorials a endinsar-se, amb l'ajuda de les raquetes, en els paisatges nevats.

SERVEI DE TRANSPORT PÚBLIC (TAXIS 4x4)
Als pobles de Boí i Espot hi ha un servei de taxis que us porten fins al planell d'Aigüestortes i fins a l'estany de Sant Maurici, respectivament.

Itineraris

Mapa itinerari adapat del Parc Nacional PDF [795Kb]

Més informació del Parc

Informació facilitada per:

  Certificat de Qualitat Turística  EMAS

Més informació:

www.parcsdectalaunya.net


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info