Les Borges Blanques


Capital de la comarca de es Garrigues, amb 5.466 habitants, se situa entre la plana central de la depressió catalana i els primers contraforts prelitorals. És interessant la plaça de la Constitució, amb àmplies porxades i alguns casals notables amb elements renaixentistes, com també l'actual església parroquial de l'Assumpció, un temple neoclàssic del qual podem destacar el campanar. A la població trobem la capella barroca del 1743.

Un dels indrets més bells de les Borges Blanques és el passeig del Terrall, al cor de la ciutat, on hi ha dues basses amb cignes, ànecs, oques i un gran jardí amb diversitat de plantes i arbres. Dins del recinte hi ha també una premsa d'oli antiga (s. XVII) i un monòlit dedicat al pagès de les Garrigues, un monument a la sardana, un monument a les víctimes de Mauthausen i un altre a Francesc Macià.


L'ermita de Sant Salvador
, situada a 3,4 km de les Borges en direcció a Cervià, és un edifici humil de transició del romànic al gòtic, d'una sola nau acabada en una capçalera rectangular. A l'interior hi ha dos frescs, un de dedicat als camperols garriguencs.

A 2 km trobem la Font Vella, al costat de l'ermita de Sant Cristòfol, envoltada d'arbres, que acull un berenador d'excursionistes i un terreny d'acampada.

Al terme municipal destaquen també el jaciment i la balma de les Roques Guàrdies (directament relacionada amb la Cova dels Moros del Cogul i la Cova de la Vall Major de l'Albi).


Informació facilitada:
pel
Consell Comarcal de les Garrigues
Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info