L'ALBI


Aquesta vila de les Garrigues és situada al peu de les restes del castell d'origen medieval (s. XII). Fou engrandit i reformat al final del segle XV. Convertit en palau renaixentista, ocupa un turó dels afores del poble. Al nucli residencial es pot veure un portal de mig punt amb arc rebaixat, cobert per una volta de motllures encreuades simples, a la clau de la qual figuren diversos escuts, un dels quals amb un lleó rampant i un altre en forma de losange.

L'església parroquial de Santa Maria data del segle XVIII, és d'estil renaixentista i té la façana barroca. Consta de tres naus i d'un campanar de 34 m. A dins hi ha una cripta dels barons de l'Albi.

L'ermita, dedicada als sants metges Cosme i Damià, data del segle XVII i fou restaurada l'any 1909. És d'una sola nau i a l'interior es guarden unes pintures dels sants Abdon i Senén i de Sant Antoni de Pàdua.

Al nucli antic de la població es conserven la plaça i el carrer Major, amb els porxos i les cases de pedra, i el Call, antic barri jueu, al qual s'accedeix des del carrer Major a través d'un arc gòtic (s. XIV).

Al terme municipal hi ha el conjunt de pintures rupestres anomenat la Vall de la Coma, que es pot visitar a hores concertades; és a 5 km de la població i ha estat declarat bé d'interès cultural del patrimoni històric.

Informació facilitada: pel Consell Comarcal de les Garrigues


Recursos turístics relacionats


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info