El Parc de la Mitjana


El Parc Municipal de la Mitjana (el Segrià) és un espai natural situat a l'entrada de la ciutat de Lleida, que conserva en molt bon estat ecosistemes representatius del bosc de ribera de la terra baixa mediterrània. Des de l'any 1992, l'Ajuntament de Lleida ha ordenat i gestionat el parc amb la finalitat de compatibilitzar l'ús públic de l'espai natural amb els valors ecològics que conté.

Les 90 hectàrees de superfície han permès una ordenació de l'espai amb itineraris senyalitzats, equipaments per a l'observació i el gaudi de la natura i l'organització d'activitats d'educació ambiental i restauració ecològica, que han convertit el Parc de la Mitjana en un indret emblemàtic per als ciutadans.

El Parc de la Mitjana és dotat amb els elements necessaris perquè sigui accessible per a totes les persones en gran part dels seus espais i itineraris:

  • L'accés a les taules de pícnic per a les persones que van amb cadira de rodes o la senyalització per a cecs o persones amb deficiència visual.
  • Disminució dels pendents per permetre el pas de persones amb cadira de rodes; construcció d'una vora al lateral dret del camí per conduir les persones amb problemes visuals que caminen amb bastó; prolongació de tarimes dels ponts i les passarel·les sobre el riu i els braços secundaris, per eliminar els esglaons i disminuir els desnivells que dificultaven l'accés rodat.
  • Senyalització general de situació al parc: panells indicatius dels camins accessibles i els principals punts d'interès del recorregut (riu, bosc, centre d'interpretació, observatoris...), com també cartells explicatius amb relleu i en llenguatge braille.
  • Observatoris d'aus adaptats per facilitar la visió dels ocells a les persones assegudes en cadira de rodes.

Informació facilitada per:
Més informació

Recursos turístics relacionats


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info