Solsona


Solsona és la capital de la comarca del Solsonès (els Pirineus)
S’han trobat vestigis que demostren que ja era habitada al neolític, cap al 3000 aC. L’origen de la Solsona actual cal situar-lo al segle X. La ciutat va néixer a l’entorn del castell i del monestir. L’any 1593 es va crear el bisbat de Solsona i, l’any sobre, el rei Felip II li va donar el títol de ciutat.
Solsona manté la mateixa estructura de quan era una ciutat emmurallada i conserva tres portals d’entrada: el del Pont, el del Castell i el de Llobera, com també algunes parts de la muralla al Vall Calent i el pou de gel, indret on guardaven el gel perquè es conservés.

L’oferta cultural de Solsona és també àmpliament representada pels museus Diocesà i Comarcal i del Ganivet i Eines de Talla més, té un conjunt d’edificis de gran valor arquitectònic com la catedral, d’estil gòtic i que conserva els tres absis i el campanar del temple romànic, consagrat el 1163.

La visita pel nucli antic de Solsona (el Solsonès - els Pirineus) cal prendre-se-la amb calma, passejant pels seus carrers estrets o les places, com la de Sant Joan, i fixant-se en els detalls, les teieres, els escuts o bé els caps de biga treballats a les barbacanes, que ens parlen de la seva història.

El folklore de Solsona destaca per la seva majestuositat: els balls dels gegants, els cavallets, l’àliga, el drac, la mulassa o el ball de bastons s’han mantingut amb la mateixa essència amb què van ser creats, la majoria d’ells al segle XVII. Els trabucaires són també un element característic del folklore solsoní.
El Carnaval de Solsona és un dels més importants de Catalunya i destaca per ser diferent de tots. Les populars disfresses han estat substituïdes per bates de tots colors i pels "gegants bojos", que, junt amb la penjada del ruc, són elements insubstituïbles del Carnaval de Solsona.

Informació facilitada per Turisme Solsonès


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info