Ruta del vi


La Ruta del Vi permet al viatger compaginar els atractius paisatgístics i monumentals de diverses comarques de Ponent amb visites als principals cellers lleidatans. Conèixer la cultura del nostre vi és la millor manera de descobrir les nostres terres. Un vi que es caracteritza per la seva qualitat en l’elaboració i la producció en cellers amb encant en bells paratges naturals. La Ruta del Vi de Lleida és un passeig per la gastronomia, la cultura i la geografia lleidatanes vistes a través dels seus cellers, gaudint de la gastronomia local, visitant els recursos naturals i culturals de la zona i fent activitats complementàries.

Com els seus vins, la cuina de Lleida és rica i diversa. De nord a sud, la ruta recorre municipis on els vins de la Denominació d’Origen Costers del Segre mariden amb el millor de la nostra gastronomia. Així, la ruta inclou una selecció de restaurants que representen la cuina lleidatana, que té el seu origen en els productes naturals que es conreen en els nostres camps: fruites, verdures i hortalisses, olis, carns... Un llegat que conviu amb la nova cuina i la reinventa cada dia amb els ulls posats en un paisatge “deliciós”. 

La tradició vitivinícola de Terres de Lleida es remunta a l'època dels Ibers, on trobem les primeres llavors deVitis Vinifera, en el poblat Iber dels Vilars d'Arbeca. No obstant, és durant el període de la romanització de les Terres de Ponent que s'introdueix el cultiu de vinya, convertint-se en uns dels cultius més importants durant el segle XIX, on hi havia plantades un total de 119.000 hectàrees de vinya. Malauradament, amb l'aparició de la fil·loxera la superfície va reduir-se, dràsticament, fins a 15.000 hectàrees. No obstant aquest lamentable fet, i gràcies a l'acció emprenedora del cellers com Castell del Remei i Raimat, els quals vàrem apostar per renovar les vinyes fil.loxades i realitzar noves plantacions amb l'implantació de varietats innovadores com el Cabernet Sauvignon entre d'altres, han contribuint a que la D.O.Costers del Segre es caracteritzi per la utilització de tecnologia de primera línia, moderna i innovadora.

Per tant, tenint en compte aquesta llarga tradició vitivinícola de les Terres de Lleida. Una de les millors formes per conèixer i descobrir aquestes terres mitjançant seva cultura, tradició i paisatges, es sense cap mena de dubte amb l'Enoturisme.

Desglossada en set subzones diferents, aquesta ruta permet al viatger compaginar els atractius paisatgístics i monumentals de diverses comarques de Ponent amb visites als cellers lleidatans.

Subzona d’Artesa de Segre: Celler Teixidó, Celler del Montsec, Vinya l’Hereu, Vall de Baldomar, Bodegas Costers del Sió, Agropecuària les Pletes, la Figuera i Casa Patau.
Subzona de l’Urgell: Castell del Remei.
Subzona de les Garrigues: Cérvoles celler, Clos Pons, Mas Blanch i Jové, Tomàs Cusiné i Vinya Els Vilars.
Subzona del Pallars Jussà: Bodegues Vila Corona, Castell d’Encús i Orcauvins.
Subzona de Raïmat: Raïmat (Grup Codorniu).
Subzona del Segrià: Torres de Sanui i La Gravera.
Subzona de les Valls del Riu Corb: Carviresa, Monestir del Tallat, Casa Pardet, La Planeta, Comalats, L’Olivera, Celler Cercavins, Analec i Rosa Bisa Felip.

Informació facilitada per:

 

Més informació:

RUTA DEL VI DE LLEIDA: Tel. 902 25 00 50 - www.rutadelvidelleida.com
CONSELL REGULADOR DO COSTERS DEL SEGRE: Tel. 973 27 04 94 / 973 26 45 83 - www.costersdelsegre.es 


Recursos turístics relacionats


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info