Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida


El millor cinema llatinoamericà arriba a Lleida


La ciutat de Lleida (el Segrià) acull cada any, entre el març i l’abril, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, festival internacional amb una oferta cinematogràfica d’alt nivell que recull algunes de les millors i més recents produccions llatinoamericanes. El festival projecta un centenar de cintes procedents d’una dotzena de països diferents i és el marc d’un ampli ventall d’activitats paral·leles com ara exposicions fotogràfiques, concerts musicals, trobades culturals i presentacions de llibres, entre d'altres actes.

El festival s’estructura en diverses seccions (Oficial, de Curtmetratges, de Documentals, Homenatges, País Convidat, Zona de Culte, etc.) i dedica un apartat especial als realitzadors més joves dins de la Secció d’Escoles de Cinema.

D’altra banda, el festival atorga cada any els Premis a la Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Actor, Millor Actriu, Millor Òpera Prima, Millor Guió, Millor Documental i Millor Curtmetratge. A aquests guardons s’afegeixen el Premi del Públic i el Premi de TVE, dotat amb més de 60.000 euros.

La projecció de les pel·lícules i la celebració d’altres activitats van acompanyades de la presència de convidats del món del cinema i de la cultura en general.

El festival lleidatà va néixer l’any 1995 i ha programat en les 12 edicions celebrades uns 800 films de gairebé tots els països de Llatinoamèrica. Els tres objectius principals de la Mostra són donar a conèixer la realitat llatinoamericana a la nostra societat, atansar al públic títols d’interès que generalment no arriben als circuits comercials i contribuir a projectar Lleida a tot l’Estat i fora de les nostres fronteres. El festival és organitzat per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida.  

Informació facilitada per:
Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida

Rambla Ferran , 40 - 1º
25007 LLEIDA
Democràcia, 19 - 3ª Planta (Casal Municipal)
25007 LLEIDA
Tel.: 973 229 403
Fax: 973 224 545
mostra@mostradelleida.com
www.mostradelleida.com 

Recursos turístics relacionats


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info