Montsec de RúbiesComarca: El Pallars Jussà
Durada: 4h. 30min.
Distancia: 31,2 Km
Dificultat: Difícil

Temàtica: EsportsNatura

Temporada: PrimaveraEstiuTardorHivern

Informació facilitada per:


Pirineu

Itinerari en BTT de gran nivell i bellesa que recorre els inclinats vessants septentrionals del Montsec de Rúbies sobre la vall de la Barcedana fins a situar-se a la carena, ja en els límits que separen el Pallars Jussà de la Noguera. Durant el recorregut, val la pena visitar les coves de Mata-solana i del forat del Gel (cal portar llanterna).

Des de Tremp, Àger o Balaguer, si es va en cotxe, o des de l'estació de Cellers , si es va en tren, seguim la carretera C-13 en direcció a Terradets i ens desviem cap a Llimiana per la carretera LV-9121.

En un revolt, passat el riu Barcedana, agafem a mà dreta la pista que segueix paral·lela al riu. Aquí comença l'itinerari: anirem seguint els senyals. Es creua el rierol i, passats 150 m, deixem a mà dreta el trencall del camí dels cent revolts, que cada deu conté una imatge, que condueix al santuari romànic de Sant Salvador del Bosc i per on es baixarà de tornada.

Al revolt següent de la pista, i passats uns metres, surt un corriol a la dreta, enfiladís entre el bosc. Deixem la bicicleta, travessem un petit barranc i agafem una pujada forta, entre els pins, per arribar a la cova Negra de Mata-solana (15 min a peu).

Tornem pel mateix camí a la pista principal i continuem fins a l'Hostal Roig. Seguidament, continuem per la pista que surt a mà dreta i ens porta a la Portella Blanca, ja al bell mig de la carena del Montsec. La seguim i deixem una curta pista a mà dreta. Més amunt a l'esquerra, una altra que porta a dalt de la carena. Seguim per la pista principal, deixem la bicicleta i remuntem pel segon barranc que creuem per arribar al puig de Mirapallars (25 min a peu). Tornem a baixar pel mateix camí i retornem a la pista principal. La seguim fins a la Portella Blanca, on finalitza la pista. Amb una certa dificultat per als ciclistes, es pot seguir el corriol que porta al santuari de Sant Salvador del Bosc, en cas contrari, caldrà tornar al punt d'origen pel mateix camí. Si es baixa pel santuari, abans es pot visitar la cova del forat del Gel. Per a això, agafem el primer trencall a la dreta i després el de l'esquerra, amb algun pi aïllat. Des del corriol de l'esquerra, en surt un altre que fa baixada evident, i vorejant l'ampla capçalada del torrent del forat Negre arribem al forat del Gel. La seva gran boca ocupa tot el barranc. Després, cal tornar al camí original i baixar al santuari. Des de Sant Salvador del Bosc, baixem pel laberint de revolts del camí i arribem a la pista principal. La seguim inversament en el sentit de la pujada i arribem al punt de sortida.


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info