L’església de Sant Llorenç


Església d'estil romànic, però amb ampliacions i acabaments gòtics. La segona en importància després de la Seu Vella. Té tres naus de la mateixa altura, amb tres absis.

La nau central, d'estil romànic, és la més antiga. Les altres dues naus laterals són d'estil gòtic. La construcció es va iniciar a finals del segle XII mitjançant els escultors i artesans que treballaven amb Pere de Coma, mestre de la Seu Vella. Les capelles laterals i el campanar octogonal -del segle XV- són d'estil gòtic. L'edifici conserva quatre importants retaules gòtics, el més gran dedicat a Sant Llorenç, el de Santa Úrsula -atribuït a Jaume Cascalls, el de Sant Pere I el de Santa Llúcia. A la porta gòtica de la plaça de Sant Josep són visibles els blasons de Berenguer de Gallart. L'església, seu catedralícia en dues ocasions, conté diferents peces d'art pertanyents al Museu Diocesà de Lleida.

Destaquen l'escultura de la Mare de Déu dels Fillols, procedent de la Seu Vella i un quadre gòtic del segle XV, Santa Maria de la Candelera, atribuït al pintor Mateu Ferrer i que representa Sant Blai. A la mateixa església es troba el sepulcre de Ramon de Tàrrega i el Sant Crist Trobat, imatge restaurada per Jaume Perelló. L'any 2002 es va dur a terme la restauració del campanar que ha recuperat la seva bellesa gràcies a la reproducció artesanal dels calats de la barana i de les gàrgoles originals.

Informació facilitada per Turisme de Lleida.

Més informació:

Turisme de Lleida
C/Major, 31 bis
25007 Lleida
Tel: 902 25 00 50
Fax: 973 70 04 80
Web: www.turismedelleida.com
e-mail: infoturisme@paeria.es


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info