La Vall del Riu CorbComarca: La Segarra
Comarca: L'Urgell
Durada: 4h. 30min.
Distancia: 60,5 Km
Dificultat: Difícil

Temàtica: EsportsNaturaCultura

Temporada: PrimaveraEstiuTardorHivern

Informació facilitada per:


Terres de Lleida

Travessa per la vall del riu Corb que recorre quatre comarques, l'Anoia, la Segarra, la Conca de Barberà i l'Urgell, i passa per pobles tan singulars com Santa Coloma de Queralt, Vallfogona de Riucorb i Guimerà. Tot i les pujades del primer tram de l'itinerari, es tracta d'una ruta senzilla. Però s'ha de tenir en compte que el quilometratge no és menyspreable i que a l'Urgell, al final de l'excursió, hi pot bufar vent. L'itinerari discorre per carreteres secundàries poc transitades.

Deixem el vehicle aparcat al port de la Panadella i ens dirigim a la cruïlla que, al costat de l'Hostal Vell, té els indicadors cap a Santa Coloma de Queralt (carretera L-221). Cal tenir un segon cotxe a Bellpuig, poble on finalitza l'itinerari, per poder tornar al punt de sortida. Els primers tres quilòmetres són en ascensió suau.

El recorregut presenta alguns tobogans sense dificultat i, passat Bellmunt, a partir del quilòmetre set, comença un descens ràpid que es perllonga fins a l'entrada de Santa Coloma de Queralt (abans d'arribar-hi es desemboca a la C-241 i es gira a la dreta en direcció a aquesta darrera població). El proper poble que ens espera és Rauric (s'hi accedeix prenent a Santa Coloma de Queralt una desviació de la dreta, la T-224). Ja hem pedalat al llarg de 14 km. Continuen les rampes alternes, però totes són curtes. Aquest nucli (Rauric) està format per quatre cases enfilades dalt d'un promontori. A l'entrada del centre urbà hi ha un curiós abeurador per al bestiar format per un seguit de banyeres disposades en fila.

A l'alçada del quilòmetre 23 creuem un pont. Aquest és un bon punt per baixar i refrescar-nos una mica. En canvi, és recomanable no beure'n aigua, ja que podria haver-hi abocaments de residus de les granges dels voltants. En un passadís d'arbres es troba el balneari de Vallfogona de Riucorb, una mica abans d'entrar a la població pròpiament dita. És aquest el fragment d'asfalt en millors condicions de tota la ruta. Vallfogona marca aproximadament l'equador de l'excursió i paga la pena deixar la bicicleta per uns minuts i vagarejar pel poble.

A Guimerà, la propera població que trobem, la carretera ens obliga a passar pel cantó dret del riu. En aquesta població sí que haurem de descansar de la bicicleta i engegar a caminar pels carrers laberíntics, comunicats sovint per escales, que ens fan guanyar el turó damunt del qual s'encastella el poble. Des de les ruïnes del castell s'obté una vista magnífica de bona part de la vall i del riu Corb. Es creua la carretera C-14 i se segueix per la L-201. Després de Sant Martí de Maldà (o Sant Martí de Riucorb), al km 48 de la ruta, perdem de vista el riu Corb i ens situem de ple dins la plana urgellenca. A Belianes, el carrer principal té un curiós canalet just al centre per desguassar en cas de pluges fortes, però que pot ocasionar una caiguda dura al ciclista despistat. Es continua cap al nord per la carretera LP-2015 fins a (km 60,5), on acabem el nostre recorregut.


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info