La Serra de Sant MametComarca: La Noguera
Durada: 5 h.
Distancia: 55,5 Km
Dificultat: Difícil

Temàtica: EsportsNatura

Temporada: PrimaveraEstiuTardorHivern

Informació facilitada per:


Terres de Lleida

Bonica volta a la serra de Sant Mamet, situada a llevant de la Noguera, entre les valls de la Pallaresa i el Segre. Ambient de solitud. Es contemplen petits i pintorescos pobles de la Noguera muntanyenca com Fontllonga, Santa Maria de Meià, la Clua, Baldomar i Alòs de Balaguer.

L'itinerari comença a Fontllonga, gairebé al peu de la carretera C-13, anomenada del Doll, entre Balaguer i Tremp. A Fontllonga (km 0) cal prendre la pista que passa per Figuerola de Meià, Peralba i arriba a Santa Maria de Meià tot pel vessant obac de Sant Mamet, primer en pujada i després en descens, havent passat el coll d'Orenga (910 m d'altitud). A Santa Maria de Meià (km 14,7), davant de l'església parroquial del mateix nom, es conflueix amb la carretera a Vilanova de Meià (la LV-9131), que no s'agafa. Es gira a la dreta i se surt del poble. A la següent desviació (km 15,2) l'itinerari segueix per l'esquerra. Es passa el torrent de l'Obac, es deixa un trencant a l'esquerra i es puja pel coll de la vall d'Ariet.

Al km 17,7 hi ha la torre enrunada del castell d'Ariet. Es continua ara per la vall de la Clua. Es ressegueix el barranc de la Clua i al km 25 s'arriba a la Clua, bonic poblet amb les ruïnes d'un antic castell. Cal retornar a l'última cruïlla, seguir recte, deixar una zona de pícnic a l'esquerra i dirigir-se a Baldomar, població situada a la dreta del riu Boix, abans de la confluència d'aquest amb el Segre. Al km 31,2 s'és a Baldomar.

L'itinerari es dirigeix ara a occident, cap a Alòs de Balaguer, al peu del Segre, on s'arriba al km 37,5. Ara es continua per la pista que va a Sant Mamet i la Maçana seguint el torrent de Segues. Es passa pel costat dels corrals d'en Magre. Més amunt (km 40,3) hi ha una bifurcació. Per la dreta es va al cap de la serra de Sant Mamet; cal continuar per l'esquerra seguint la pista principal en direcció a l'ermita de la Nou i la Maçana, on s'arriba al km 48,4.

Es passen les cases enrunades de la Maçana; cal baixar a la carretera del Doll, la C-13, que hi ha a sota mateix, i continuar amunt fins al punt inicial de sortida de l'itinerari, Fontllonga, on s'arriba al km 55,5 km. Fi de l'itinerari.


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info