Parc Collegats-Terradets


El Parc territorial Collegats-Terradets, una proposta per gaudir de la natura i la cultura amb la família!

El Parc Territorial Collegats-Terradets, a la comarca del Pallars Jussà, aprofita l’eix fluvial que inclou trams de riu i els embassaments de la comarca i dels seus voltants, per tal de generar una xarxa de serveis ludicoturístics i socioculturals que permetin la difusió dels valors patrimonials, naturals i paisatgístics d’aquest entorn i a la vegada de tota la comarca.

Entre els principals recursos del Pallars Jussà que potencia hi ha la natura, la qual podem conèixer i gaudir-ne a partir de la pràctica del senderisme, una activitat que ens permet no solament practicar esport sinó també descobrir els racons de més bellesa i els elements culturals i patrimonials més emblemàtics del territori. Així, s'ha pogut recuperar els antics camins de ferradura i altres camins històrics i tradicionals de la comarca, creant-se una xarxa de senders per recórrer a peu, amb 4x4 i amb BTT, en total 34 rutes, les quals s’han reobert, s’han senyalitzat i s’han abalisat amb marques grogues per garantir la seguretat del senderista.

Un altre aspecte que cal destacar és la possibilitat de conèixer el patrimoni històric i arquitectònic format pels diversos castells de frontera, que trobem majoritàriament al sud, a la zona de la serra del Montsec: la seva conservació i rehabilitació, la seva senyalització, etc.

L’aigua es constitueix com un dels principals valors del territori, no únicament com a recurs natural sinó també turístic, ja que a partir del desenvolupament d’una xarxa de serveis lúdics i culturals al seu entorn, amb el mínim impacte i amb la preservació del medi ambient, en tots els casos, i amb la creació de zones de lleure als embassaments de Sant Antoni i de Terradets, s’aconsegueix compatibilitzar els diversos usos de l’aigua, com ara l’aprofitament hidroelèctric o la pesca, amb la pràctica d’una gran varietat d’esports nàutics que permeten tant gaudir en família com experimentar noves emocions.

Un altre aspecte potenciat des del projecte Parc Territorial Collegats-Terradets és la geologia i la paleontologia. El Pallars Jussà, i sobretot la zona de la Conca Dellà, conserva importants restes paleontològiques que ens remunten a un passat de fa milions d’anys, moment en què la Terra era habitada pels dinosaures. El centre museístic de la Conca Dellà, a Isona, ofereix la possibilitat de descobrir les empremtes de rajades i les petjades dels dinosaures, les seves niuades d’ous i nombroses restes òssies.

Amb totes aquestes actuacions es pretén dinamitzar el territori, apropar i fer conèixer al major nombre de persones que es pugui la seva història, el seu paisatge, el seu patrimoni, la geologia, l’esport, les tradicions, la gastronomia i la seva gent, mostrant d’aquesta manera el gran ventall de possibilitats que ofereix la comarca del Pallars Jussà per gaudir al màxim d’uns dies de lleure i de tranquil·litat.


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info