Església de Sant Pèir de Betlan


L’església de Sant Pèir de Betlan disposa d’una sola nau de volta de canó, rematada a llevant per un gran absis i flanquejada a ponent per una torre campanar. La recent restauració de l’edifici n’ha possibilitat la lectura històrica per mitjà de la seqüència constructiva, desenvolupada principalment en dos períodes: segles XII i XIII (planta, murs perifèrics, absis, pica baptismal, Verge de les Neus) i segles XVI i XVIII (capelles, pintures murals, talles religioses, campanar).

Els orígens romànics de l’església de Sant Pèir es poden observar també en la decoració exterior de l’absis, en la configuració en planta de l’edifici i, sobretot, en la pica baptismal del segle XIII. De la producció escultòrica cal destacar la talla religiosa dedicada a la Verge de les Neus.
En la fase compresa entre els segles XVI i XVIII, l’església experimenta grans transformacions que s’evidencien en el realçament de la nau, la consegüent incorporació dels arcs torals i la construcció de les capelles laterals. La datació de les pintures murals se situa entre els segles XVI i XVII. Finalment, cal destacar les tres talles religioses d’execució barroca, que corresponen al segle XVIII.

Per a més informació: Torisme dera Val d'Aran


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info