El Camí de l'Aigua  • Comarca: L'Alta Ribagorça
  • Itinerari: Es tracta d’un recorregut llarg amb sortida a diferents trams del camí. S’inicia al Pont de Suert i arriba fins al balneari de Caldes de Boí.
  • Durada del recorregut: 27 km - de 7 h 30 minuts a 8 h
  • Desnivell: 648 m
  • Es pot fer: A peu / amb bicicleta
  • Època recomanada per fer la ruta: Tot l’any

Descripció de l’itinerari

Aquest itinerari uneix a peu pel solc de les valls els municipis del Pont de Suert i la Vall de Boíi ens mostra el seu patrimoni natural i cultural prenent com a fil conductor l’aigua.

Iniciem el recorregut per un antiquíssim camí ramader o cabanera que ens guia fins al Pont de Suert, davant del Centre de Recuperació de la Fauna, i ens dirigim per la vora del riu al poble vell.

Aigües amunt trobarem l’ermita de la Verge del Remei i el seu bonic pont de pedra. Seguim el nostre sender pel bosc, amb roures centenaris fins al salencar de Llesp, una zona humida formada per una resclosa que disposa d’un punt d’observació d’ocells aquàtics.

Caminant pel mateix marge deixem el poble de Llesp a l’esquerra i més amunt sentim com el Noguera de Tormanifesta la forta remor de les seves aigües. Descendim pel camí rural (pavimentat) que ens porta al pont de Saraís. A l’esquerra ens queda el pintoresc poble de Cóll i a la dreta, el nucli deshabitat de Saraís.

Planegem pel camí de la ribera fins que la vall s’obre davant nostre al salencar de Barruera . Es tracta també d’una zona humida formada per la construcció d’una resclosa. Tot passejant descobrim petits itineraris amb miradors i punts d’observació d’ocells aquàtics.

A Barruera, l’església isolada de Sant Feliu i el nucli vell ens suggereixen d’apropar-nos-hi. Arribant a Boí gaudim d’un paisatge esplèndid al mirador de la vall i d’un camí tradicional de factura excepcional. Creuem el poble per davant l’església de Sant Joan i avancem pel camí de Sant Pere, que desfarem un xic per la carretera, abans d’ascendir suaument pel marge més obac de la vall, entre faigs, pins i avets, al balneari de Caldes de Boí.

Com accedir al punt de sortida

El punt de sortida és a la font de la Mena, al punt quilomètric 345 de la carretera N-260.

Observacions

El Camí de l’Aigua és un eix vertebrador de la xarxa de camins tradicionals de l’Alta Ribagorça. Aquest és un itinerari de dificultat mitjana.

Més informació
www.turismealtaribagorca.com

Informació facilitada pel Patronat Comarcal de Turisme de l'Alta Ribagorça

Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info