El Bosc de la TucaComarca: La Val d'Aran
Durada: 2h.
Distancia: 16,8 Km
Dificultat: Difícil

Temàtica: EsportsNatura

Temporada: PrimaveraEstiuTardor

Informació facilitada per:


Pirineu

Magnífic i tranquil itinerari en BTT que permet admirar el paisatge central de la Val d'Aran, la capçalera del riu Nere i els frondosos boscos d'avets i bedolls de la Tuca.

El recorregut s'inicia a la plaça de Betrèn, on es pot arribar des de Vielha agafant la C-28 en direcció a Salardú, a l'est. Des de Betrèn, ja en bicicleta, cal agafar aquesta carretera i anar fins a Vielha, on en el km 1,4 cal tombar per un carrer cap a l'esquerra, abans de travessar el pont del riu Nere. Es deixa la plaça de l'Església a mà esquerra i es continua carrer amunt fins que, ja als afores de Vielha, es troba la pista que segueix el riu. Es va remuntant suaument aquesta pista.


Al km 5,4 la pista surt a la carretera de Vielha, molt a prop del túnel. S'agafa la carretera i es puja, vigilant amb els cotxes, per l'asfalt fins que s'arriba sota la incineradora, on cal deixar la carretera i continuar per una pista que hi ha a mà dreta i que passa el túnel de Vielha per sobre. Se segueix la pista, que, de bon començament, puja fortament fins a passar un pontet i després, ja suaument, travessa dos petits torrents a gual i comença a baixar, fins que al km 12,2 s'arriba a una bifurcació, on se segueix pel camí de l'esquerra, mentre que el camí de la dreta porta als prats mitjans de la Tuca. Es continua baixant fins a la propera desviació, on hi ha una pista a mà dreta que va cap a Escunhau. També cal seguir pel camí de l'esquerra. Al km 16,1 girem cap a la dreta, deixant un trencant que porta cap a un repetidor. Es continua recte fins que es troba la carretera C-28, es travessa i s'arriba a Betrèn, que és el punt final del recorregut.


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info