Durro


Durro, un dels pobles més bonics de la comarca de l'Alta Ribagorça, situat als Pirineus a 1.386 m d'altitud i a 3 km de Barruera, compta amb una població permanent de 70 habitants.
El poble de Durro disposa de dos monuments declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2000 i de la Ruta de la Fauna dels Pirineus.
Carrers amb codols, cases de pedra, balcons i rafecs de fusta treballada, reixes de ferro forjat, balconades amb florits geranis de diferents colors..., tot dóna la benvinguda al viatger que arriba fins allí. Un lloc que no pots deixar de coneixer!

Què visitar

Dos monuments declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2000: l'església de la Nativitat, d'estil romànic (s. XII), situada a l'entrada del poble, on es conserven els plafons d'un banc romànic integrats com a respatller en un banc modern, com també cinc retaules barrocs i una antiga pica baptismal, i l'ermita de Sant Quirc, edifici d'una nau coberta amb volta de canó, construït el s. XII i situat a 2 km del poble de Durro, on es pot veure la còpia del frontal de l'altar romànic, el retaule barroc i les imatges gòtiques de Santa Julita i Sant Quirc.

Ruta

Amb relació al turisme de natura, cal dir que des de Durro arrenquen diferents senders que porten als pobles de Boí, Barruera, Saraís i la Ruta de la Fauna dels Pirineus: un itinerari amb sortida i arribada a Durro d'una longitud de 7,5 km on anireu trobant plafons amb informació de les espècies més característiques de cada ambient i rèpliques del seu rastre. Recordeu que el recorregut també ofereix un extraordinari patrimoni històric i etnològic.

Tradicions

Si parlem de costums i tradicions, el poble de Durro ha mantingut el costum de baixar "les falles" des de temps immemorials. Per Sant Quirc, la festa del poble, els homes baixen les falles com a element purificador des del "faro" encès al cim de la muntanya de Sant Quirc. També per la romeria de Sant Quirc i Santa Julita, el dia 16 de juny, tot el poble celebra un dinar al voltant de l'ermita, i el ball pla, ball de parella i sense límit de participants, es balla per la festa xica de setembre.

On menjar

  • Casa Xoquin - Plaça Major, 1 - 25527 Durro (L'Alta Ribagorça) - Tel.: 973 69 40 53 - Fax: 973 69 42 08
  • Casa Xanet - C/ Saraís, 4 - 25527 Durro (L'Alta Ribagorça) - Tel.: 973 69 40 91 - www.casaxanet.com
  • Hostal Rural Aude P** - C/ Saraís, 22 - Durro - Tel. 973 694139 - www.hostalaude.comArxius del recurs

Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info