Del Palau d?Anglesola a Vilanova de Bellpuig vora el Canal d?UrgellComarca: El Pla d'Urgell
Durada: 1h. 40min.
Distancia: 24,8 Km
Dificultat: Baixa

Temàtica: EsportsNaturaCultura

Temporada: PrimaveraEstiuTardorHivern

Informació facilitada per:


Terres de Lleida

La construcció del canal d'Urgell va transformar el paisatge rural de la comarca. Es va substituir progressivament el cultiu de la vinya i els productes de secà per extensos camps de cereals i arbres fruiters. El trajecte passa pel costat de la Casa Canal de la Comunitat de Regants, edifici de mitjan segle XIX que fou el centre administratiu del canal d'Urgell.

Es parteix del Palau d'Anglesola, situat 2 km al nord de Mollerussa (des d'on s'arriba per la carretera local LP-3322), per la plaça Major, davant de l'església, i es pren una pista en direcció a Linyola. De seguida, als afores del poble, apareix el canal d'Urgell: cal seguir-lo per la dreta sense creuar-lo. Es travessa l'autovia (km 2,2) per dalt, per les dues rotondes que hi ha abans. Es continua en direcció a Mollerussa i es passa pel costat d'una torre amb un rètol on es llegeix Nufri.

Es deixa un pont que creua el canal (km 3,3) i es prossegueix per la dreta d'aquest. Abans d'entrar a Mollerussa, es veu a mà esquerra una urbanització i a la dreta un parc de transformadors de llum. En creuar un pas a nivell (km 4,4), sense barreres i amb poca visibilitat, s'accedeix a Mollerussa. Se segueix el canal i es travessa la carretera N-II. S'arriba a la Casa Canal de la Comunitat de Regants: si no té les portes obertes cal vorejar l'edifici per l'esquerra. El trajecte discorre dins de Mollerussa vora el canal. Es passa per un tram en què el canal està cobert (km 5,9) i es topa amb un salt d'aigua: cal prendre el camí visible i deixar el canal a l'esquerra.

Apareix una bifurcació (km 6,3) i s'agafa la pista més pròxima al canal per vorejar-lo tota l'estona. Es deixen desviaments secundaris a banda i banda. En trobar el quart pont des de Mollerussa (km 10,2) es tomba a mà esquerra i es creua el canal. Es fa cap a Vilanova de Bellpuig (km 12,4), on caldrà desfer el camí.


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info