Centre d'Interpretació de les Garrigues
El Consell Comarcal de les Garrigues ha creat un espai amb l'objectiu de fomentar i promocionar la comarca: el Centre d'Interpretació de les Garrigues
Aquest centre pretén portar el visitant a fer un viatge per la comarca, ensenyar-li els llocs d'interès que pot visitar, despertar-li inquietud pel nostre patrimoni i convidar-lo a descobrir la comarca.

El Centre d'Interpretació de les Garrigues permet una visita dinàmica i guiada per mitjà de tècniques audiovisuals i pretén entretenir, sorprendre i, sobretot, informar el visitant.

El Centre ha adaptat a les persones amb movilitat reduïda el conjunt de les instal·lacions i programes d'activitats que hi desenvolupa.

L'espai és dividit en cinc apartats

  • Introducció a les Garrigues
  • Coneguem els pobles de la comarca
  • Gastronomia i productes representatius
  • La pagesia i l'oli
  • Rutes per la comarca (inclou rutes temàtiques: ruta de l'art rupestre, ruta dels poblats prehistòrics, ruta dels castells...)


El símbol de la nostra terra: l'oli

L'element que identifica i defineix l'agricultura de la comarca és el conreu de l'olivera. L'oli d'oliva verge extra, de Denominació d'Origen Garrigues, es produeix a partir d'olives de la varietat arbequina. 

El procés d'obtenció de l'oli es fa a les cooperatives pageses o als molins particulars que hi ha a la majoria dels pobles de la comarca. 

L'oli que es produeix a les Garrigues és de màxima qualitat i s'obté esprement les olives mitjançant sistemes mecànics o altres mitjans físics sense cap manipulació ni procediment químic, i sense addició de colorants ni conservants. És, per tant, el suc d'oliva natural.

Sala d'exposicions: l'art a casa nostra

El Centre d'Interpretació disposa d'un espai dedicat a exposicions temporals. Aquest espai ha estat pensat per impulsar els artistes de la comarca a donar a conèixer la seva obra i difondre-la. 

El centre es troba situat a la seu del Consell Comarcal de les Garrigues, a l'avinguda de Francesc Macià, núm. 54, de les Borges Blanques. 

Les visites tenen una durada d'uns vint-i-cinc minuts i s'han de concertar al telèfon: 973 14 26 58.
 
Més informació

Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info