Camins Vius


Camins Vius - la volta a peu al Parc Nacional

 

Una iniciativa de turisme de natura que permet recuperar, valorar, senyalitzar i conservar els camins històrics de l’entorn del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per al senderisme. Una xarxa de camins que passen per l'Alta Ribagorça, la Val d’Aran, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà.

Per assolir-ho s’ha prioritzat la rehabilitació per al trànsit no motoritzat d’un seguit de camins tradicionals, molts dels quals amb un origen més que mil·lenari i la resta presents des de l’època medieval; camins que antany havien comunicat els pobles i les valls que envolten el Parc Nacional i per on des de sempre hi havien transitat viatgers, pastors, traginers, soldats, carrabiners, contrabandistes i, per descomptat, veïns.

 

Senderisme, cultura i natura

 

238 km de camins tradicionals per recórrer i que ens garanteixen conèixer els paisatges humans i naturals dels recorreguts i descobrir la història i la cultura que expressen; camins que comuniquen les sis valls que acullen l’actual Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: Valls d’Àneu, Vall d’Àssua, Vall Fosca, Vall de Boí, Vall de Barravés i Val d’Aran, a través de tres ports històrics: Port de Vielha, Port de la Bonaigua i Port de Rus.

La volta a peu al Parc Nacional es podrà cobrir en etapes de 7 o 9 dies de marxa, d'acord amb la modalitat de senderisme que es vulgui practicar i de la forma física del senderista. Cada etapa finalitza en una població, la qual cosa ens permetrà pernoctar en establiments hotelers o refugis i aprofitar per conèixer i fruir amb intensitat dels pobles i els llogarrets que visitarem, com també del llegat cultural de l'art romànic.

 

Per a més informació:

info@caminsvius.org

www.parcsdecatalunya.net


Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info