Arsèguel


Benvinguts a la capital de l'acordió! Es considera Arsèguel com la capital catalana de l'acordió. Des de l'any 1976 s'hi celebra cada estiu la Trobada dels Acordionistes del Pirineu, el festival de música popular més antic dels Països Catalans. Es troba situat al nord-est de la comarca de l'Alt Urgell, al mateix Pirineu, a la part baixa dels contraforts de la serra del Cadí, entre el riu Segre i els vessants del puig del Grau. Cal destacar també el romànic de l'església de Santa Coloma i la Fàbrica de Llanes, i, com no, les meravelloses vistes dels Pirineus!

Què visitar

Museus
 • Museu de l’Acordió
  El museu explica la història de l’acordió i la seva evolució arreu del món amb especial referència a la seva relació amb la cultura tradicional i popular del Pirineu de Lleida. Els instruments més antics són del 1840 fins a l’actualitat. Les peces exposades són: melodions, concertines, bandoneons, acordions diatònics, semidiatònics i cromàtics.
  Més informació
 • Fàbrica de Llanes
  Al nucli del Pont d'Arsèguel podeu visitar la Fàbrica de Llanes, una empresa tradicional de caire familiar que funciona amb energia hidràulica i on, entre d'altres màquines, encara treballa una espectacular filadora dissenyada al segle XVIII. En aquesta fàbrica es confeccionen els típics peücs, tapaboques i mantes de pastor.
  Més informació

El Romànic
 • L'església de Santa Coloma té elements romànics amb modificacions d'èpoques posteriors. Els orígens medievals d'Arsèguel són encara visibles en el conjunt arquitectònic del nucli, un dels més ben conservats del Pirineu, amb cases de pedra, teula àrab i balcons de fusta. Del castell dels Cadell (segles XII i XIII), se'n conserven restes en murs de carrers i cases del nucli.

Fires i Festes

 • Trobada dels Acordionistes d’Arsèguel: La primera d’edició de la Trobada dels Acordionistes del Pirineu va ser l’any 1976. És el festival de música tradicional més antic de Catalunya i actualment és considerat com el festival d’acordió diatònic més important d’Europa. L’any 1999, la Trobada va ser incorporada a la Ruta Europea de Festivals de Música Tradicional, avalada per la Unió EuropeaEls organitzadors han consolidat la Trobada com a punt de referència a Europa de la música d’acordió en tots els seus estils i gèneres. Se celebra l’últim cap de setmana de juliol.
 • Festa Major: La festa Major d'Arsèguel comença sempre el primer diumenge d'agost.

On menjar

 • Casa Lluïsa: C/ la Vall - Telèfon: 973 38 40 41
 • El Sot: Ctra. N-260 (barri del Pont) - Telèfon: 973 38 40 23
 • L’Oreneta: Ctra. N-260 (barri del Pont) - Telèfon: 973 38 40 37
 • Restaurant Cal Roig: Ctra. N-260 (barri del Pont) - Telèfon: 973 38 40 17
 • Restaurant La Font del Genil: C/ Dr. Llangort - Telèfon: 973 38 40 70Arxius del recurs

Afegir comentari:

:

CAPTCHA image
Entra el codi de validació

 


Notícies destacades


Temporada de Neu 14/15

El Pirineu de Lleida us ofereix un ventall d’activitats per a aquest hivern. No us les perdeu!

+ Info

Senderisme i Btt, apostes de Turisme Actiu!

Propostes estiuenques per a gaudir de la natura amb els teus tot practicant una mica d’esport!

+ Info

Pobles amb encant

Primera associació d’aquestes característiques a l’Estat.

+ Info

Parc Astronòmic del Montsec

Gaudeix d'un dels equipaments astronòmics més importants de l'Estat. Vine i comprova-ho!

+ Info