Aquest esport popular és originari dels països nòrdics: entrenaments dels esquiadors d’esquí nòrdic un cop finalitzada la temporada de neu. Es caracteritza principalment pels seus beneficis per a la salut, una pràctica esportiva lligada a la natura que aporta salut i benestar mitjançant l’exercici físic.  

És un tipus d’esport que el pot practicar tothom: joves, gent gran, esportistes en temporades de descans actiu, cicle d’entrenament cardiovascular específic o en fase de recuperació de lesions. Consisteix a caminar a pas ràpid sense córrer i recolzant els braços en bastons. La diversitat de ritmes permet que el puguin practicar persones que pateixen malalties cròniques als ossos i les articulacions i persones d'edat avançada. 

El nostre cos està dissenyat per mantenir-se actiu i la millor manera de fer-ho és caminar, una activitat fàcil, que no requereix grans esforços físics i que aporta grans beneficis al cor, tonificant els músculs, reforçant els ossos i augmentant la nostra resistència. Si practiquem el nordic walking exercitem els braços, les espatlles, el pit, l’esquena, les cames..., augmentant la capacitat aeròbica i, per tant, consumint calories. En definitiva, un esport saludable a l’abast de tothom!