Cultura Noms propis Piscaso

Amb la"Ruta Picasso"es pretén mostrar alguns camins rellevants en l'arribada i l'estada de Pablo Picasso a Gósol a la primavera-estiu del 1906. Aquest camins ens permetran fer un viatge al passat i apropar-nos als llocs anecdòtics i freqüentats pel pintor en aquell temps. Us presentem 8 rutes, 6 de les quals es consideren les més significatives de l'estada del pintor a la vila de Gósol i 2 rutes són externes, que corresponen a la seva arribada des de Guardiola i a la seva partida de Gósol cap a Bellver de Cerdanya. 

L'etapa que Pablo Picasso va transcórrer a Gósol va comportar un canvi molt gran en la seva trajectòria artística. Es comenta que l'estada a Gósol va fer que el pintor passés de l'etapa blava i depressiva al cubisme. Hi ha 3 hipòtesis sobre l'arribada de Pablo Picasso a Gósol la primavera del 1906

Curiositats

  1. La primera és que tenia un amic, el Dr. Reventós, qui acostumava a passar els estius a Gósol, que li va recomanar respirar l'aire pur del municipi per guarir la malaltia pulmonar que el cèlebre pintor patia en aquella època.

  2. La segona era que li agradaven molt les dones i va venir a estiuejar amb la seva amant francesa Fernande Olivier.

  3. I finalment la tercera ens parla d'una forta addicció a l'opi del pintor, i com que a Gósol no n'hi havia, va venir per desintoxicar-se (una mostra clara d'aquesta addicció a l'opi la podem trobar en uns apunts del pintor en el Carnet Català, on hi ha representada la ruta que va seguir en marxar de Gósol cap a París, i al marge del full figura la flor de l'opi indicant la seva dependència). Durant la seva curta estada al nostre poble va fer grans amistats, a les quals va regalar una pintura, uns quadres que posteriorment es van cremar.


Més informació:

Ajuntament de Gósol
Plaça Major, 1
25716 Gósol
Telèfon: 973 370055
Fax: 973 370155
E-mail:ajuntament@gosol.ddl.net
Web:http://gosol.ddl.net

Museu Municipal de Gósol i Sala Picasso
Plaça Major, 1
25716 Gósol
Telèfon: 973 370055
Fax: 973 370155
Persona de contacte: Laura Pueyo
E-mail:ajuntament@gosol.ddl.net

Oficina de Turisme de Gósol
Conseller Agustí Querol i Foix, s/n
25716 Gósol
Telèfon: 973 370016
Fax: 973 370011
Web:http://gosol.ddl.net