Publicaciones Ara Lleida
     


INSTAWALK A LA MUNTANYA D'ALINYÀ


SAPS QUE A LA MUNTANYA D’ALINYÀ POTS

DONAR DE MENJAR ALS VOLTORS?


Vols viure una experiència única a Europa? T'imagines un voltor negre, un aufrany o un trencalòs a poca distància? Vine a la Muntanya d'Alinyà on veuràs de prop i en estat salvatge com s’alimenten els 4 grans rapinyaires europeus! 

La sortida comença des del poble d'Alinyà i per un sender molt atractiu es camina durant uns 35 minuts per arribar al mirador del voltors (situat a 1.200m d'alçada). Des d’aquest punt, i durant un parell d’hores, s'observa (hi ha telescopis a disposició) com els voltors s’alimenten a l’interior del Punt d'Alimentació i com sobrevolen el mirador, en molts casos a pocs metres de distància, per cercar les corrents tèrmiques que necessiten per agafar alçada i poder-se desplaçar.

Durant unes hores pots gaudir i fer una immersió en el món dels voltors, coneixent aspectes de la seva biologia, conservació i estatus a Catalunya.

Aquestes sortides guiades, oferta única a tot Catalunya, combina diversos aspectes com ara el senderisme, el paisatge, l’observació  i el coneixement. Amb els objectius de divulgar i conscienciar sobre les aus carronyaires i amb la posta en valor del patrimoni natural com actiu per al desenvolupament econòmic local de les comarques pirinenques.

Recomanacions: cal dur roba de temporada, calçat adequat i beguda.

Recomanable portar binocles (es poden llogar in situ) i portar roba de colors neutres.


COM PARTICIPAR-HI?

  • La participació es fa exclusivament mitjançant la plataforma Instagram. No s’admetran fotos etiquetades des d’altres aplicacions (Twitter, etc.).
  • Has de ser usuari d'Instagram consolidat i etiquetar les fotografies de l'Instawalk dels dies 11 i 12 de juny amb els hashtags #catfundacióalinyà #alinya #alturgell #aralleida #AralleidaAlinya, #igersseu i #igerslleida.
  • Has d'acceptar les bases de participació.
  • Has d'omplir tots els camps del formulari d'inscripció que trobaràs al peu d'aquesta pàgina.
  • Si la teva sol·licitud forma part de les seleccionades, rebràs un correu de confirmació amb tots els detalls de la sortida.


PROGRAMA

Dissabte, 11 de juny de 2016 (opcional)

  • Matí: Visita a la Rectoria d’Alinyà de visitants, església i poble.
  • Dinar lliure.
  • Tarda: Excursió fins a l’Aiguaneix, cova-surgència d’origen càrstic i que abasteix al poble de Llobera i visita a les plantacions de pomers per segrest de CO2 dins d’un programa Europeu “LifeCO2”.


Diumenge, 12 de juny de 2016


Si necessiteu allotjament la nit anterior, t’oferim aquests establiments per pernoctar a la comarca http://www.alturgell.cat/allotjaments. Els costos d'allotjament correran a càrrec de l'Iger participant.                       

Col·laboren: