La gastronomia de l'Alta Ribagorça es caracteritza per tenir una cuina d'alta muntanya basada en els recursos naturals i elaborada seguint les tradicions més antigues.

Cada any, durant tots els caps de setmana del mes d'octubre, els restauradors organitzen les Jornades Gastronòmiques del Bolet a l'Alta Ribagorça, en què el bo i millor de la cuina ribagorçana, tant en la seva forma tradicional com en l'elaboració de les diferents espècies de bolets més saboroses, protagonitzen els menús, capaços de satisfer els paladars més exigents.

Una altra de les principals peculiaritats de la gastronomia local es troba en l'antiquíssima tradició de les confraries gastronòmiques. La confraria de Sant Sebastià, al Pont de Suert, creada el 1503, és la més antiga i popular.

Productes:
Embotits de porc (xolís, secallona, botifarra traïdora, confitat amb llom, tupí, etc.), corder (girella) i formatges(serrat, formatge de tupí, etc.); plats com el freginat, el palpís, col i trumfes amb rosta, ous amb mel, civet de senglar, truita de riu; postres com l'arrop i el brossat, a més de la vianda o l'escudella...


Fires i Mostres Gastronòmiques

Fires

Fira de la Girella.
Elaboració en directe i degustació de la girella. El Pont de Suert. Se celebra a l'octubre.

Mostres

Exposició de Bolets.
Se celebra el dia del Pilar 

Jornades

Jornades Gastronòmiques del bolet de l'Alta Ribagorça.
Hi participen diferents restaurants de la comarca, de les poblacions del Pont de Suert,
Vilaller i els pobles de la Vall de Boí. Se celebra tots els caps de setmana del mes d'octubre.

La vedella dels Pirineus Catalans

Vedella_Pirineus