Escapades Cap de setmana culturals

Escapada cultural pels castells pels castells de l´Urgell

Coneixeu Verdú, la vila de la ceràmica i la vinya? Un petit muncipi on descobrireu l'art de cerámica, un fantàstic castell i un del museus més emblemàtics de l'Urgell, el Museu de Joguets i Autòmats. L'endemà, us ve de gust fer una passeja per l'Edat Mitjana? Masmorres, cambres secretes, torres de guaita... Us proposem conèixer els vestigis del passat amb una visita guiada per l'interior del Castell de Montclar, Florejacs,Pallargues...).Viviu la gesta de la Reconquesta amb nosaltres!

Informació de Verdú
On dormir
Informació castells


Escapada cultural per la prehistòria


Us atreviu a endinsar-vos en un viatge pel temps? Retornarem a la prehistòria, en temps de coves, rituals i pintures rupestres. Us proposem visitar la roca dels Moros del Cogul,declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i el poblat ibèric del Molí d’Espígol , un dels més importants de Catalunya, les dimensions del qual ens mostren la gran esplendor que va tenir aquesta civilització en el seu temps. I l’endemà, després d’un bon descans en una casa rural i si encara us queden forces, us convidem a visitar el Parc Temàtic de l’Oli de les Borges Blanques, on podreu observar el procés d’elaboració del millor oli del món i visitar un paradís d’oliveres mil·lenàries.

Roca dels Moros
Poblat ibèric

Parc TemàticEscapada cultural pel silenci


Us ve de gust una escapada per desconnectar i gaudir del silenci i la calma? L’encant i la tranquil·litat del  monestir de Vallbona de les Monges us ofereixen un indret on sembla que el rellotge del temps s’hagi aturat. I ja immersos en aquesta tranquil·litat, visiteu molt a prop la població de Guimerà, on als carrers estrets de pedra hi regna una gran pau. Si voleu quedar amb un bon sabor a la boca, no dubteu a descobrir l’endemà una de les artesanies més dolces de les terres urgellenques: regaleu al vostre paladar un plaer exquisit visitant les fàbriques del torró d’Agramunt , on podreu veure de primera mà el procés d’elaboració del torró i de la xocolata a la pedra.


Monestir de Vallbona
Guimerà
Torró d’Agramunt

Escapada cultural per la ciutat de Lleida


Us agradaria sentir-vos protagonistes de la història de l’orde dels Templers escoltant les seves gestes? Us oferim la possibilitat de formar part d’aquesta petita aventura visitant el castell dels Templers. I si no en teniu prou, la Seu Vella és una parada obligada. Podreu pujar al campanar i contemplar des d’un punt privilegiat la ciutat i el seu terme. Després d’haver descansat en un bon hotel, no podeu marxar d’aquesta comarca sense visitar l’endemà els cellers de Raimat, amb grans extensions de vinyes, que donen origen a alguns dels millors vins catalans. I si encara us queda una mica de temps, us recomanem una partideta de golf al Raimat Golf Club .


Ciutat de Lleida
Cellers de Raimat
Raimat Golf Club


Escapada cultural a través de la literatura


Què us semblaria endinsar-vos en la literatura espanyola, en una de les obres d’un escriptor famós? Us proposem visitar Bellver de Cerdanya, on l’escriptor Gustavo Adolfo Bécquer s’inspirà per escriure “La creu del diable”: el seu casc antic, la Torre de la Presó, Sant Martí dels Castells... Descobriu aquests indrets que tant van captivar l’autor. I l’endemà us convidem a conèixer el camí de la Cerdanya: la Ruta dels Segadors, un itinerari concorregut per segadors, bandolers i contrabandistes... Sens dubte, un cap de setmana tranquil però intens, no?


Bécquer
Ruta dels Segadors
On dormirEscapada cultural pel romànic genuíTot un conjunt d’esglésies romàniques enmig de valls, muntanyes de fons de paisatge, terra de tradicions i de costums. Us oferim la possibilitat de visitar el conjunt d’esglésies romàniques de la Vall de Boí: Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí... I si sou amants del senderisme, l’endemà us recomanem laRuta del Pastor i la transhumància, seguint  els camins i senders que s’utilitzaven des de temps antics, observant ramats d’ovelles, passant per diferents nuclis rurals. I l’endemà us convidem a visitar el Centre de Fauna del Pont de Suert, dedicat als mamífers semiaquàtics: la llúdriga, el visó europeu... Un cap de setmana diferent, veritat?


Esglésies romàniques
Ruta del Pastor
Centre de Fauna


Escapada cultural per les salines


Sabíeu que no tota la sal es troba al mar? Us proposem fer una visita a la font salada d’Odèn, una antiga explotació de sal. Després d’un bon descans, l’endemà us convidem a fer un tomb per Solsona, ciutat emmurallada, amb tres portals que us obren les seves portes per entrar-hi. Descobriu els carrers de pedra, els conjunts arquitectònics plens d’història, la seva catedral gòtica, i si encara us queda temps visiteu el Museu Diocesà i Comarcal.


Font salada
Solsona
On dormir

Escapada cultural per l’edat mitjana


Us agradaria agafar les bicicletes i fer un passeig pels pobles del voltant del pantà de Sant Antoni? Gaudint dels seus paratges al mateix temps que contempleu importants vestigis històrics com el castell d’Orcau i el castell de Llordà? L’endemà us proposem tornar a temps prehistòrics, descobrir restes òssies, d’ous i petjades a la Conca Dellà, on podreu visitar un museu i un jaciment que us aproparan una mica més a aquests depredadors primitius. Ah!, i una parada obligada és al Museu dels Raiers del Pont de Claverol, antic ofici de navegants fluvials, on podreu veure el procés de la fusta i les diferents eines de treball d’una tradició ancestral.

Castells
La Conca Dellà
Museu dels Raiers