Coneishe era nòsta gastronomia


Les característiques bàsiques que defineixen la nostra cuina són el seu caràcter natural, tradicional i saborós. La famosa cuina de Lleida ofereix una àmplia varietat de productes i unes característiques culinàries molt diferents, segons que es tracti de la cuina dels Pirineus, dels Prepirineus o de la plana de Lleida.

La base d’una bona cuina són els seus ingredients, i si alguna cosa caracteritza la gastronomia de les Terres de Lleida és la seva gran diversitat i riquesa de productes. L’aprofitament d’aquesta matèria primera que la terra i l'entorn ofereixen ha fet que la gastronomia lleidatana sigui un punt de referència obligat per als amants de la bona cuina i del bon menjar.

  • La DO Oli de les Garrigues, considerat un dels millors del món, dóna sabor a la millor cuina de la dieta mediterrània.

  • Els excel·lents vins amb DO Costers del Segre, reconeguts pels paladars més exigents i per practicar l’enoturisme.

  • La qualitat única de la fruita dolça (pomes, peres i préssecs) exportada a tot el món.

  • Productes únics com els torrons d'Agramunt, el formatge i la mantega DO de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la mel de la Noguera, el caviar de Les..., productes geogràficament singulars i reconeguts a tot Catalunya.

  • Els buscadors de bolets troben al Pirineu i al Prepirineu el paradís per omplir els seus cistells.

A més, a la riquesa gastronòmica d’aquestes terres cal sumar-hi la celebració de nombroses manifestacions lúdiques gastronòmiques: mostres, fires i jornades. Així, doncs, benvinguts a la secció per als més gourmets!