Het Patronaat van Toerisme van de Provinciale Staten van Lleida is een in het jaar 1989 opgerichte instelling voor de bevordering van het toerisme die het toeristische aanbod in de provincie Lleida beheert: een bevoorrechte en vriendelijke regio waar men het hele jaar door van een keur van sporten, een bijzondere cultuur, een autochtone gastronomie kan genieten en eveneens van het landelijk toerisme, de authentiekste manier om in onze streek te verblijven.

Overal in de regio zijn vele, afwisselende voorbeelden van kunst en architectuur te vinden. Hieronder valt de Vall de Boí waar zich de belangrijkste concentratie van romaanse kunst in Europa bevindt, dat onlangs door de UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Bovendien wordt Lleida als de leider van Spanje beschouwd op het gebied van avonturensporten met 206 gespecialiseerde bedrijven en de organisatie van wereldkampioenschappen (kajak, parapente, deltavliegen, kanoën...). Daarnaast is de provincie een prachtige streek voor natuurliefhebbers ( wandelsport,, SGR, mountainbike, tochten te paard, sportvissen en jacht...). Dankzij de afwisselende natuur, met het enige Nationale Park van Catalonië - Aigüestortes i Estany de Sant Maurici -, de waterrijke rivieren die ideaal zijn voor de beoefening van wildwatervaren en de meer dan 500 meren om te leren kennen, heeft de provincie Lleida talrijke hoekjes om te ontdekken en om in gezelschap van vrienden of het gezin de meest verrassende dingen te beleven.

Wij wensen u veel plezier tijdens het surfen en hopen dat u uw vakantiebestemming vindt!

Patronat de Turisme de les Terres de Lleida
Rambla Ferran, 18, 3r pis
25007 Lleida (Spain)
Tel. 973 24 54 08
Fax 973 24 55 58
SMS 973 900 900
E-mail: lleidatur@lleidatur.com
Web:www.lleidatur.com