BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 113
Octubre 2014

 
 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

info@aralleida.cat
www.aralleida.cat

 
 
 
 
 
INCREMENT DEL NOMBRE DE TURISTES A L'ESTIU A LES COMARQUES DE LLEIDA
Les comarques de Lleida han tingut una bona ocupació turística aquest estiu del 2014, amb un increment d'un 7,5% en el nombre de viatgers i un 8% més de pernoctacions respecte al mateix període de l'any 2013 en el conjunt dels establiments d'hoteleria, turisme rural, càmpings i apartaments turístics, segons les dades que ha fet públiques fins ara l'INE sobre l'ocupació turística de l'estiu del 2014.
LA TARDOR ÉS UNA BONA ÈPOCA PER GAUDIR DE LA GASTRONOMIA DE LES TERRES DE LLEIDA
Els visitants que s'atansin a les comarques de Lleida poden participar en les diferents jornades i mostres gastronòmiques que s'organitzen al territori durant la tardor. Nombrosos restaurants lleidatans posen a disposició de tothom una oferta culinària fonamentada en la tradició i en l'excel•lència de matèries primeres de gran qualitat de la terra.
LES CASES RURALS DE LLEIDA, ENTRE LES MÉS BEN VALORADES A TOT L'ESTAT
Les cases rurals de la demarcació de Lleida són les més ben valorades pels viatgers pel tracte dels propietaris als clients, segons es desprèn d'una enquesta feta pel cercador d'allotjaments rurals Toprural.
EL RACÓ DEL SENDERISTA PER CONÈIXER EL PIRINEU I LES TERRES DE LLEIDA A PEU
Diferents empreses han creat el Racó del Senderista, un web que ofereix un centenar d'opcions per conèixer les comarques de Lleida a peu. La pàgina web inclou un calendari d'activitats amb tota la informació de diverses rutes d'un sol dia de manera unificada i amb una fitxa tècnica sobre el nivell de dificultat, la durada i les explicacions dels llocs que es visitaran.
EL CENTRE D'OBSERVACIÓ DE L'UNIVERS D'ÀGER ACULL EL 1r FESTIVAL D'ASTRONOMIA DEL MONTSEC
El Centre d'Observació de l'Univers (COU) d'Àger serà la seu del 1r Festival d'Astronomia del Montsec 2014, que se celebrarà del 10 al 12 i del 16 al 19 d'octubre. La Diputació de Lleida dóna suport a aquesta iniciativa, que vol apropar la ciència a grans i petits com una nova forma de turisme, l'anomenat turisme del coneixement.
PAQUETS TURÍSTICS PER FER OLEOTURISME A LES GARRIGUES
Coincidint amb l'inici de la collita de l'oliva, una vintena d'empresaris de diferents sectors de la comarca de les Garrigues ofereixen un conjunt de paquets turístics d'oleoturisme, que inclouen estades de dos dies o de llarga durada combinades amb activitats culturals i gastronòmiques. L'objectiu és impulsar el turisme a la zona i, alhora, donar a conèixer encara més l'oli de la DO Garrigues i impulsar-ne el consum.
 
EL 21 D'OCTUBRE S'OBRE EL PERÍODE D'INSCRIPCIÓ PER PARTICIPAR AL 26è PREMI "PICA D'ESTATS"
El període d'inscripció per presentar treballs al 26è Premi Turístic Internacional "Pica d'Estats" de premsa escrita, ràdio, televisió i Internet s'obre el 21 d'octubre i finalitzarà el 21 de novembre de 2014. En aquesta edició el guardó, convocat anualment pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, té 8 categories i una dotació econòmica de 38.000 euros.
CENTRE D'INTERPRETACIÓ LLUÍS COMPANYS AL TARRÒS
El Tarròs, el poble natal de Lluís Companys, disposa del nou Centre d'Interpretació President Lluís Companys, dedicat a difondre la trajectòria i el pensament polític del qui fou president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1933 i 1940. L'equipament, situat al municipi urgellenc de Tornabous, ha obert les portes al públic amb la intenció d'atreure turisme familiar i visites escolars.
QUATRE DIES SEGUITS DE FIRES DE TARDOR A LA VAL D'ARAN
Durant quatre dies del mes d'octubre la Val d'Aran ofereix a tots els veïns i als visitants les tradicionals fires de tardor, en què es pot veure pel carrer l'exposició de diferents animals i dels productes que el comerç local posa a la venda.
GAUDIR D'UNA TARDOR FESTIVA A LES COMARQUES DE LLEIDA
Els visitants que triïn les comarques de Lleida per passar-hi uns dies de vacances o de cap de setmana durant l'octubre tenen a la seva disposició una oferta molt àmplia d'activitats festives de diferents àmbits pensades per a tot tipus de públic, en què destaquen les fires, les festes populars i els esdeveniments gastronòmics, sobretot mostres i jornades.