BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 112
Setembre 2014

 
 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

info@aralleida.cat
www.aralleida.cat

 
 
 
 
 

FIRATÀRREGA APLEGA UNA VUITANTENA DE COMPANYIES

La 34a edició de FiraTàrrega. Teatre al Carrer de Tàrrega tindrà lloc de l’11 al 14 de setembre, amb 80 companyies –21 d’internacionals procedents de 10 països– que oferiran espectacles tant de carrer com de sala. S’hi espera l’assistència d’uns 140.000 espectadors i centenars de gestors teatrals arribats d’arreu del món.
LA BRAMA DEL CÉRVOL, UN RECLAM TURÍSTIC DEL PIRINEU LLEIDATÀ
La brama del cérvol és un dels espectacles més impressionants de la natura que es poden observar des de mitjan setembre fins a mitjan octubre a la Reserva Nacional de Caça de Boumort, situada al nord-est de la comarca del Pallars Jussà; al Parc Natural de l’Alt Pirineu, i al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
DARRERES CURSES DE MUNTANYA DE LA TEMPORADA DE TURISME ACTIU
La temporada de turisme actiu i esports d’aventura a les comarques de Lleida està a punt de finalitzar. En el marc d’aquesta campanya, tindran lloc diferents curses de muntanya que tenen com a escenari els espectaculars paisatges del Pirineu de Lleida i que serveixen per promocionar els recursos turístics i patrimonials de la zona i dinamitzar econòmicament el territori.
TEMPORADA DE BOLETS AL PIRINEU DE LLEIDA
La campanya de recollida de bolets als boscos del Pirineu de Lleida es va iniciar oficialment el 22 d’agost i acabarà el pròxim 15 de desembre. No obstant això, les pluges caigudes al juliol i a l’agost i les nits fredes han facilitat que els boletaires hagin començat abans del previst les primeres collites de bolets als boscos de les comarques de Lleida, sobretot a les cotes altes del Pirineu.
LA RUTA DEL VI DE LLEIDA ES CONSOLIDA
La Ruta del Vi de Lleida, entitat que aplega entitats públiques i privades relacionades amb el vi i el turisme, assoleix el cinquè aniversari de la seva constitució amb una fita important: arribar al centenar d’associats.
ELS RESTAURANTS DE LA VAL D’ARAN MOSTREN AL PÚBLIC EL MILLOR DE LA CUINA ARANESA
Els visitants que decideixin passar uns dies a la Val d’Aran durant les pròximes setmanes podran tastar els productes típics del territori, que els restaurants ofereixen en el marc de la Mòstra Gastronomica dera Codina Aranesa, que tindrà lloc del 22 de setembre al 19 d’octubre.
 
20è ANIVERSARI DE L’ESPAI GUINOVART D’AGRAMUNT
Agramunt celebra enguany el 20è aniversari de l’Espai Guinovart, un centre d’art contemporani on s’exposa permanentment l’obra de Josep Guinovart i ocasionalment la d’altres artistes. Durant aquestes dues dècades, l’equipament ha rebut 117.500 visitants i ha inaugurat més de 125 exposicions.
SETEMBRE FESTIU A LES TERRES DE LLEIDA
Les comarques de Lleida acomiaden l’estiu i donen la benvinguda a la tardor amb l’organització de tot tipus d’activitats, com ara festes populars, fires, actes culturals i competicions esportives. Cal destacar dos esdeveniments de caire internacional, que són FiraTàrrega i la Fira Agrària de Sant Miquel a Lleida, i el festival de petit format “Cua d’Estiu” a Fondarella.