BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 110
Juliol 2014

 
 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

info@aralleida.cat
www.aralleida.cat

 
 
 
 
 
150 KM DE RUTES D'HISTÒRIA I SOLIDARITAT ENTRE ELS POBLES JUEU I CATALÀ PEL PIRINEU LLEIDATÀ
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l’ambaixador de l’Estat d’Israel a l’Estat espanyol, Alon Bar, van inaugurar el 23 de juny al Pallars Sobirà la senyalització de les 4 rutes que conformen el projecte de la Diputació de Lleida ‘Perseguits i salvats’, que identifica els principals itineraris de fugida pel Pirineu de Lleida durant l’Holocaust nazi a la II Guerra Mundial.
LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA, 25 ANYS PROMOVENT EL TURISME
El 18 de juliol de l’any 1989 es creava a l’Estany Gento, llac emblemàtic del Pirineu de Lleida, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Cal recordar que, amb el nom del Patronat Intercomarcal de Turisme de la Diputació de Lleida, aquest ens fou creat essent president de la corporació provincial Ramon Companys.
EL TURISME FAMILIAR, EIX DE LA NOVA CAMPANYA DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA PER A AQUEST ESTIU AMB EL LEMA “LLEIDA, ON TOT COMENÇA”
La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme i la marca “Ara Lleida”, ha posat en marxa una nova campanya publicitària d’àmbit estatal per a la promoció turística del Pirineu i les Terres de Lleida per a aquest estiu.
ELS MILLORS PALISTES DEL MÓN COMPETEIXEN ALS RIUS DEL PIRINEU DE LLEIDA
Les Terres de Lleida acolliran aquest estiu tres esdeveniments esportius internacionals relacionats amb el riu: la Final de la Copa del Món de Caiac d’Estil Lliure‘14, a Sort; la Copa del Món de Canoa Eslàlom, a la Seu d’Urgell, i el Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa, a Sort.
LA 1a TROBADA DE BUSCADORS D’OR I EL 30è ANIVERSARI DE LA TRANSSEGRE “ENVAIRAN” EL RIU SEGRE A BALAGUER
El riu Segre al seu pas per Balaguer tindrà un protagonisme especial la primera quinzena de juliol amb la celebració de la gran festa de la Transsegre, que arriba a la 30a edició, i el primer Concurs de Buscadors d’Or.
TURISME FAMILIAR ALS PARCS DE LES OLORS
Els parcs de les olors s’han convertit en un nou producte de turisme familiar, adreçat tant als grans com als infants, i també als escolars. Actualment, a la demarcació de Lleida hi ha els parcs de les olors de Can Gessé, a Almacelles (el Segrià); Claverol (el Pallars Jussà); les Basselles, a l’Albi (les Garrigues); Linyola (el Pla d’Urgell); Ca la Ferratina, a Ivars de Noguera (la Noguera), i Prat de Sala, a Vilaller (l’Alta Ribagorça).
 
L’ESTIU AUGMENTA LA DEMANDA D’ACTIVITATS DE TURISME ACTIU I D’AVENTURA A LES COMARQUES DE LLEIDA
Amb l’arribada de l’estiu augmenta la demanda de serveis relacionats amb els esports d’aventura i el turisme actiu. La demarcació de Lleida continua encapçalant el rànquing estatal pel que fa al turisme actiu i els esports d’aventura, amb 223 empreses, distribuïdes pel conjunt de les 13 comarques lleidatanes, que ofereixen els seus serveis en més de 50 activitats diferents de terra, aire i aigua.
EL TELEFÈRIC DE LA VALL FOSCA AUGMENTA LA FREQÜÈNCIA DE VIATGES
El telefèric de la Vall Fosca ha començat la temporada d’estiu, que va del 28 de juny al 30 de setembre, amb un augment de la freqüència de viatges i amb el servei de bar i restaurant obert des del primer dia. La infraestructura dóna un accés únic al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per la Vall Fosca i als 32 estanys que en formen part.
LA VAL D’ARAN CELEBRA LA CORSA ARAN PER SA LENGUA
La Val d’Aran celebra el pròxim 27 de juliol la 21a edició de la festa Corsa Aran per sa Lengua, que inclou una caminada per diferents indrets del territori. L’objectiu de la jornada és defensar la identitat aranesa, així com mostrar la importància de l’ús de la llengua aranesa i els fets culturals de la Val d'Aran.
MÚSICA I FESTES TRADICIONALS
Les comarques de Lleida ofereixen al juliol una àmplia oferta de música, ja sigui tradicional, popular, clàssica, ètnica o jazz, a més de nombroses festes tradicionals (com les falles) i competicions esportives de primer nivell.