BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 109
juny 2014

 
 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

info@aralleida.cat
www.aralleida.cat

 
 
 
 
 
PROVA INTERNACIONAL DE LA FÓRMULA 1 DE L’AIRE A L’AEROPORT DE LLEIDA-ALGUAIRE
L’Aeroport de Lleida-Alguaire veurà reforçada la seva imatge en l’àmbit internacional aquest mes de juny amb la celebració de l'Air Race F1, considerada com la competició de la Fórmula 1 de les curses de l’aire, i l’arribada a partir del 27 de juny dels primers vols directes de l’aerolínia israeliana Arkia procedents de Tel-Aviv.
“EXPLORA EL PARC”, PROGRAMA DE TURISME FAMILIAR AL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU
El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha posat en funcionament el programa de turisme familiar “Explora el Parc”, que s’adreça a les famílies amb menors d’edat i pretén oferir una manera original de visitar l’espai natural per mitjà dels seus equipaments, miradors, fires, esdeveniments i activitats guiades.
EL PIRINEU DE LLEIDA VIU LA MÀGIA DE LA FESTA DE LES FALLES
Diferents poblacions del Pirineu de Lleida celebren la festa de les falles, que antigament estava relacionada amb el culte primitiu que es feia per agrair als déus l'èxit de les collites, la fecunditat i l'arribada del bon temps just en el solstici d’estiu. El ritual col·lectiu de les falles arriba al seu punt àlgid la màgica nit de Sant Joan convertit en un important atractiu turístic del territori.
L’ESTANY D’IVARS I VILA-SANA ASSOLEIX ELS 250.000 VISITANTS
L’estany d’Ivars i Vila-sana, a la comarca del Pla d’Urgell, commemora el 5è aniversari de la seva recuperació amb una sèrie d’activitats lúdiques i culturals adreçades a tota la ciutadania i amb una dada remarcable: l’assoliment dels 250.000 visitants.
LES CURSES DE MUNTANYA AL PIRINEU DE LLEIDA PROMOCIONEN EL TERRITORI
Els espectaculars paisatges del Pirineu de Lleida són l’escenari de nombroses curses d’alta muntanya a peu que es disputen a diferents poblacions de les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alt Urgell i la Val d’Aran. La majoria de les competicions s’inclouen en els campionats de curses de muntanya KorrePirineus, Correpallars i Circuit Fer.
OBRE EL PRIMER HOTEL ESPECIALITZAT EN CICLISME A LA VAL D’ARAN
El pròxim mes de juliol obrirà les portes al municipi de Naut Aran el Montarto Bike Hotel, el primer establiment de l’Estat i dels Pirineus amb tots els equipaments i serveis necessaris per als aficionats a la bicicleta de carretera, a la BTT i a la bicicleta elèctrica.
 
EL FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DELS PIRINEUS CONTINUA CREIXENT
La quarta edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus(FeMAP) es desenvoluparà del 19 de juny al 20 d’agost a diferents poblacions de les comarques lleidatanes de l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran, a més de municipis del Berguedà, la Garrotxa, la Cerdanya, el Ripollès i Andorra.
VISITES TEATRALITZADES A LA UNIVERSITAT DE CERVERA
La Universitat de Cervera obre les seves portes per mostrar al públic la seva història. Les persones que vulguin viure l’experiència de saber com era la vida universitària al segle XVIII poden gaudir els dissabtes d’una visita guiada, que permet conèixer els principals espais de l’edifici, i un cop al mes hi té lloc una visita teatralitzada.
FALLES I ACTIVITATS FESTIVES DIVERSES AL JUNY
Les comarques de Lleida ofereixen als visitants un calendari carregat de fires, festes tradicionals i competicions esportives durant el mes de juny. Entre tots els esdeveniments destaquen les falles al Pirineu, les revetlles de Sant Joan i la Crema deth Haro a Les i Arties.