BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 108
maig 2014

 
 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

info@aralleida.cat
www.aralleida.cat

 
 
 
 
 
VOLS DE TEL-AVIV A L’AEROPORT DE LLEIDA-ALGUAIRE A PARTIR DEL JUNY
L’aerolínia israeliana Arkia enllaçarà els aeroports de Tel-Aviv i Lleida-Alguaire a partir del mes de juny amb un vol setmanal durant 10 setmanes al llarg de la temporada d’estiu i 10 vols més durant la pròxima campanya d’hivern. El projecte cultural i turístic “Perseguits i salvats” ha estat un dels factors determinants perquè l'aerolínia de Israel hagi apostat per les terres de Lleida..
LA CAMPANYA DE TURISME ACTIU I ESPORTS D’AVENTURA DE LLEIDA COMENÇA AMB 223 EMPRESES, UN 8% MÉS QUE L’ANY ANTERIOR
La temporada 2014 de turisme actiu i esports d’aventura a la demarcació de Lleida comença amb 223 empreses, que ofereixen els seus serveis en activitats de terra, d’aire i d’aigua. Aquesta xifra representa un increment d’un 8% respecte a l’oferta de l’inici dela campanya de l’any passat, quan hi havia 206 empreses, i d’un 23% respecte a les del 2012, quan n’hi havia 171.
LES ESTACIONS D’ESQUÍ DEL PIRINEU DE LLEIDA VENEN MÉS D’1,2 MILIONS DE FORFETS
La Setmana Santa ha posat el punt final a una bona temporada d’esquí 2013-2014 a les estacions hivernals del Pirineu de Lleida. S’hi han venut 1.206.030 forfets, un 5% més respecte a l’any anterior, en una bona campanya de 150 dies d’esquí gràcies als episodis de fortes nevades, que han facilitat que els complexos hivernals acumulessin uns bons gruixos de neu de gran qualitat.
PREMI INTERNACIONAL PER A LA PROJECCIÓ VIRTUAL DE SANT CLIMENT DE TAÜLL
El prestigiós congrés Museums and the Web, celebrat el mes d’abril a Baltimore (EUA), ha premiat com a Millor Projecte Multimèdia la recuperació virtual de les pintures originals de l’absis de l’església de Sant Climent de Taüll, a la Vall de Boí.
SOLSONA ACULL UNA GRAN TROBADA DE TRABUCAIRES
Solsona acollirà els dies 10 i 11 de maig una gran trobada de trabucaires per commemorar el 50è aniversari del grup solsoní i el certamen d’elecció de la pubilla i l’hereu de la Catalunya central. Uns 350 trabucaires pertanyents a quaranta colles ompliran de color, soroll i olor de pólvora els carrers de la capital del Solsonès.
L’OLEOTURISME, NOVA OFERTA DE PROMOCIÓ TURÍSTICA
La Generalitat de Catalunya potenciarà l’oleoturisme com a nova oferta de promoció turística adreçada bàsicament al turista cultural i gastronòmic. La voluntat és desenvolupar un producte de qualitat atractiu vinculat a les activitats turístiques de l’oli i l’oliva, amb la implicació del sector privat i la suma d’esforços dels productors, del sector turístic i de les administracions públiques.
 
SISENA TEMPORADA DEL TREN DELS LLACS AMB 26 CIRCULACIONS
El Tren dels Llacs, un recorregut paisatgístic entre la ciutat de Lleida i la Pobla de Segur orientat bàsicament al turisme familiar, s’ha posat en marxa aquest 19 d’abril amb la previsió de fer en aquesta sisena temporada de funcionament un total de 26 circulacions –tres més que l’any passat– entre abril i novembre.
LES FALLES DEL PIRINEU LLEIDATÀ OPTEN A SER PATRIMONI DE LA HUMANITAT
Les falles del Pirineu han presentat la seva candidatura a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Opten a aquesta distinció 63 pobles de Catalunya –15 de les comarques de Lleida–, Aragó, Andorra i França que celebren aquesta tradició d’origen ancestral per Sant Joan.
NOVA INSTAL·LACIÓ A LA VAL D’ARAN PER ALS AMANTS DE L’ESCALADA
Els aficionats als esports d’aventura estan de sort. La Val d’Aran disposa a partir d’aquesta primavera d’una nova instal·lació dirigida als amants de l’escalada: la Via Ferrada situada al Poi d’Unha. Aquest nou atractiu turístic està obert al públic des del mes d’abril i pretén ser el complement per a la Via Ferrada de Les, que ja fa uns quants anys que funciona.
MAIG FESTIU A LES TERRES DE LLEIDA
El Pirineu i les Terres de Lleida ofereixen durant el mes de maig un extens programa de fires comercials, mostres de productes artesanals, festes tradicionals, aplecs i activitats esportives. Entre totes destaca la 25a edició de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida.