BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 106
març 2014

 
 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

info@aralleida.cat
www.aralleida.cat

 
 
 
 
 
LA NIT DEL TURISME DE LLEIDA ACOLLIRÀ LA CELEBRACIÓ DELS 25 ANYS DEL PREMI “PICA D’ESTATS”
El Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet canvia enguany el seu format per commemorar la 25a edició d’aquest certamen. La Diputació de Lleida farà coincidir l’anunci dels guanyadors i el lliurament dels guardons respectius en una nova cita, la Nit del Turisme de Lleida, que tindrà lloc a la tardor.
LLEIDA ACULL EL RODATGE DE SEGON ORIGEN
Les Terres de Lleida s’han convertit des del mes de febrer en un gran plató per al rodatge de Segon origen, film dirigit pel periodista Carles Porta i basat en la novel·la Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo. La pel·lícula, que palesa el potencial del territori lleidatà com a escenari cinematogràfic, narra les aventures d’una jove i d’un nen després de la destrucció de la humanitat
HOTEL ESPECIALITZAT EN CICLISME A LA VAL D’ARAN
Els amants al ciclisme estan d’enhorabona. La Val d’Aran disposarà a partir d’aquest estiu d’un hotel especialitzat en aquest esport, el Montarto Bike Hotel, que serà l’únic establiment hoteler de l’Estat i dels Pirineus que oferirà tot tipus de serveis als aficionats a l’esport del pedal.
LA SEU VELLA DE LLEIDA INICIA EL CAMÍ PER CONVERTIR-SE EN PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO
Una delegació lleidatana va lliurar al conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, la memòria “Paisatge de memòria, fita monumental, buit urbà”, que recull els valors i els criteris que han de fer mereixedor el conjunt monumental lleidatà de la distinció de Patrimoni Mundial de la Unesco.
EL CEL DEL MONTSEC I L’AEROPORT D’ALGUAIRE FAN LA VOLTA AL MÓN
Milers de persones han pogut conèixer encara més les Terres de Lleida gràcies a un vídeo enregistrat al cel de la serra del Montsec i un altre a l’Aeroport de Lleida-Alguaire penjats al canal YouTube, que s’han convertit en tota una sensació que està fent la volta al món.
L’AEROPORT DE LLEIDA-ALGUAIRE REP PROP DE 30.000 PASSATGERS DURANT EL 2013
L’Aeroport de Lleida-Alguaire va rebre 29.443 passatgers durant el 2013. Dins de les activitats previstes per al 2014, la infraestructura aeroportuària acollirà del 29 de maig a l’1 de juny l'Air Race F1, considerada com la competició de Fórmula 1 de les curses de l’aire, que per primera vegada se celebrarà a Europa. A més, l’equipament també serà la seu del campionat estatal de vols acrobàtics.
 
EL PARC NACIONAL D’AIGÜESTORTES REP MÉS DE 272.000 VISITANTS
El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici va rebre durant l’any 2013 un total de 272.372 visitants, dels quals el 18% són estrangers, procedents de 64 països diferents. Un any més es consolida la incidència del turisme israelià, que representa un 32% del total d’estrangers que demanen informació en algun punt de recepció del parc nacional.
LLEIDA, REFERENT DE L’ESPORT I TURISME DE MUNTANYA
Les comarques de Lleida refermen any rere any el seu lideratge estatal en l’àmbit del turisme actiu i els esports d’aventura. A les més de 200 empreses d’aventura existents al territori i la possibilitat de practicar una cinquantena d’activitats outdoor, s’afegeix ara la celebració del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya, la primera edició del qual ha tingut lloc aquest hivern a la ciutat de Lleida.
LA CX CURSA BOMBERS LLEIDA OMPLIRÀ LA CIUTAT D’ATLETES I ESPECTACLE
Els principals carrers de la ciutat de Lleida acolliran el 30 de març la quarta edició de la CX Cursa Bombers Lleida, que ja s’ha convertit en una de les sis millors competicions atlètiques populars de fons que es disputen a Catalunya. L’esdeveniment esportiu preveu reunir uns 3.500 atletes, dels quals un 20% procedeixen de fora de les comarques lleidatanes.
FIRES I ACTES FESTIUS VARIATS A LES TERRES DE LLEIDA
Les comarques de Lleida acullen el mes de març diferents manifestacions firals comercials –entre les quals destaquen la Fira de Sant Josep de Mollerussa i Lleida Expo Tren–, festes tradicionals i nombroses cites esportives relacionades amb la neu, a més dels actes vinculats amb el Carnaval.