BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 105
febrer 2014

 
 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

info@aralleida.cat
www.aralleida.cat

 
 
 
 
 
LA DIPUTACIÓ REFORÇA A FITUR LA INTERNACIONALITZACIÓ DE LES TERRES DE LLEIDA
La internacionalització de les Terres de Lleida és una de les línies estratègiques de la Diputació de Lleida per a aquest 2014. La Fira Internacional de Turisme-Fitur, que es va celebrar a Madrid del 22 al 26 de gener, ha estat un punt de trobada per al Patronat de Turisme per promocionar tota l’oferta de turisme de les comarques de Lleida als mercats internacionals.
LA VAL D’ARAN OBTÉ LA CERTIFICACIÓ BIOSPHERE DESTINATION
La Val d’Aran és la primera destinació de muntanya del món que ha estat distingida amb la certificació de turisme sostenible Biosphere Destination, que concedeix l’Institut de Turisme Responsable, entitat associada a la Unesco i a l’Organització Mundial de Turisme i membre del Consell Global de Turisme Sostenible.
La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, vol potenciar i dinamitzar l'activitat del senderisme al conjunt de les comarques de Lleida. Amb aquest objectiu, el Patronat de Turisme ha editat la Guia de Senderisme del Pirineu i les Terres de Lleida amb el titol "Pas a pas".
Quin objecte personal salvaries si arribés la fi del món? Vols que aquest objecte surti en una pel·lícula? El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i la productora Antàrtida Produccions t’ho posen fàcil, sempre que participis en un concurs, que organitzen conjuntament per mitjà de les xarxes socials, sobre la pel·lícula “Segon origen”, que es basa en la novel·la d’èxit de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon origen.
Les generoses nevades caigudes en els darrers dies han augmentat de manera molt considerable la quantitat de neu acumulada al Pirineu lleidatà i permeten que les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida ofereixin una neu de màxima qualitat per a la pràctica de l’esport blanc.
El Camí dels Bons Homes s’amplia enguany amb un brancal paral•lel de l’itinerari central que s’unirŕ a la xarxa de senders de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirŕ. La part nova de la ruta, que rep el nom d’El Camí de l’Últim Cŕtar, convertirŕ la travessa transfronterera fins ara lineal entre el santuari de Queralt, al Berguedŕ, i el castell de Montségur, al departament francčs de l’Arieja, en una gran anella.
 
La ciutat de Lleida acollirà del 14 al 16 de febrer la 1a edició del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya (STM), una fira que neix amb l’objectiu de convertir-se en el referent estatal en esports i turisme de muntanya.
Els actes al voltant del Carnaval i les competicions esportives a la neu, a més de les fires, són les activitats més destacades del mes de febrer a les comarques de Lleida. Entre els esdeveniments cal fer esment de l’Animac. Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya i de festes tradicionals com el Santíssim Misteri de Cervera, el Brut i la Bruta de Torà i la Festa de l’Aigua d’Almacelles.